Betonreparatie
Je hebt te maken met betonreparatie als er bijvoorbeeld betonrot is ontstaan. De oorzaken daarvan zijn o.a. dat vocht of lucht (Co2) binnendringt in het beton. Zodra dit in aanmerking komt met de wapening, zal er roest ontstaan / uitzetten en zal het beton gaan barsten. Dit heeft weer effect op de sterkte van het beton of constructie en zorgt voor een onveilige situatie.
Het herstellen van betonschades is specialistisch werk, waar je specifieke producten voor nodig hebt zoals bouchardeergereedschap, vloerbewerkingsmachines en hakhamers.
Cosmetisch of constructief
Er zijn twee soorten reparaties. Namelijk een cosmetische of constructieve betonreparatie. Een expert zal de situatie bekijken en afhankelijk van de type schade, één van de twee reparaties uitvoeren. Is de schade zo groot dat de wapening in het beton moet worden hersteld of vervangen. Dan wordt er constructieve reparatie uitgevoerd. Is de schade wat kleiner dan wordt er een cosmetische reparatie uitgevoerd en poetsen ze als ware het beton op en geven ze weer de juiste kleur.
Vochtwering
Je wilt absoluut geen vocht in je beton, funderingen of muren. Hierdoor kan je constructieve functie verslechteren. Toch kunnen er na wat langere tijd kleine scheurtjes ontstaan, waardoor er toch een beetje vocht binnendringt. Bij optrekkend vocht trekt het regenwater in de fundering en metselwerk. Het zout blijft hangen gaat kristalliseren, waardoor het stucwerk van de muur komt vallen. Ook houten vloeren kunnen bol gaan staan en ontstaat er schimmel. Dit kan je oplossen door met een specifieke injectie vloeistoffen (gel) te injecteren. Hierdoor ontstaat er een waterdichte laag over de scheuren. En anders heb je ook nog kelderafdichting.
Injecteren
Beton is een hele stevige materiaalsoort, maar niet onschadelijk. En betoninjectie is heel geschikt voor het dichten van scheuren in beton. Welke vloeistof hiervoor wordt gebruikt, is afhankelijk van de situatie. Er zijn twee soorten manieren. Namelijk met een lagedruksysteem of een hogedruksysteem. Zijn de scheuren niet heel diep dan wordt de lagedruksysteem ingezet en zijn de scheuren zodanig diep dat ze tot de constructie doordringen, dan wordt een hogedruksysteem ingezet.
Boucharderen
Ga je aan de slag met boucharderen? Ofwel het opruwen van beton? Daar hebben wij ook de benodigde spullen voor! Dit wordt namelijk gedaan met een bouchardeer hamer. Dat is een hamer waarbij het slagvak met koppen of punten is bezet.
Wil je een betere hechting alvorens er een andere laag aangebracht moet worden? Dan is boucharderen een goede optie. Maar door middel van het boucharderen, kan je ook het slipgevaar verminderen (van een betonvloer) en zorgen voor een betere uitstraling. Als je bijvoorbeeld resten van lijm of andere markeringen wilt verwijderen. Het werk zelf kan je met de hand doen alsmede machinaal.
Heb je vragen? Of specifieke producten nodig om je klus af te kunnen maken?
Bel ons of vul het onderstaande contactformulier in.