Straaltechniek

Schermafbeelding 2022-03-28 101201

Thuis in straaltechnieken! Voor het stralen van kleine- en grote projecten bieden wij je in alle gevallen kwaliteit, ruime productaanbod aan
& oplossingen voor al jouw vragen.

Stralen kan op verschillende soorten ondergronden, namelijk: hout, beton, steen, metaal, staal of RVS. En kan gebruikt worden voor vele toepassingen zoals gevelreiniging, roest verwijderen, hout en meubeuls, graffiti verwijderen, jachtonderhoud, scheepsvaart, soda stralen en meer. 

Zandstralen

Met behulp van een compressor en perslucht kan je straalmiddelen tegen oppervlaktes of voorwerpen blazen om zo het gewenste effect te creëren. Er wordt tegenwoordig steeds meer verwacht dat je stofvrij werkt en daar zijn diverse mogelijkheden voor, waaronder natstralen, stralen met een afzuiging of ventilator. 

Het IBIX® systeem is lichtgewicht, compact, multifunctioneel en professioneel. Dankzij het feit dat in de IBIX® straalketels alle straalmiddelen verwerkt kunnen worden, zijn de mogelijkheden zeer uiteenlopend. Gevelreiniging, ontroesten, opruwen van beton en restauratiewerk zijn daar enkele voorbeelden van. Met het IBIX-systeem kan droog en nat gestraald worden. De IBIX combineert een compacte straalunit met een enorme productie. Bekijk onze webshop voor alle soorten IBIX. 

Gevels stralen

Soms ontstaat er hardnekkige vervuiling op de gevels en geeft het reinigen met hogedruk of reinigingsmiddel niet meer het gewenste effect. Door de gevels te stralen worden de stenen weer in hun oorspronkelijke mooie en gelijkmatige staat teruggebracht. Daarbij is het ook nog eens milieuvriendelijk, omdat er alleen zand, water en lucht wordt gebruikt. Om de gevels te stralen zonder beschadiging, dien je wel met een aantal dingen rekening te houden, zoals watertoevoeging en werkdruk. Maar ook de straalmiddel die je gebruikt en een draaiende beweging te maken met de pistool. 

Wervelstralen

Met de technologie van het Helix® systeem wordt een roterende beweging aan de straalkorrel gegeven. Hierdoor is de inslag op de ondergrond niet verticaal, maar horizontaal en gommend. Het straalmiddel is langer in contact met de ondergrond waardoor de snelheid van werken toeneemt. Het verminderd het straalmiddelverbruik tot maar liefst 30% t.o.v. het conventionele stralen. De wervel zorgt voor een brede straal en een gelijkmatig resultaat. Zonder enige ervaring is het mogelijk om zeer kwetsbare ondergronden te kunnen stralen.

Luchtgommen

Met het luchtgommen is het mogelijk om zonder beschadigingen vuil, verf, vernis of was te verwijderen. Deze techniek wordt veel gebruikt voor hout en steen maar is ook prima in te zetten op andere ondergronden. Meestal wordt er dan gewerkt met een lage druk i.c.m. een grote nozzle en is de positie van het pistool ten opzichte van de ondergrond een belangrijk aspect. Als je de pistool wat schuiner houdt, ontstaat er meer een schrapend effect wat een positief effect heeft op de ondergrond. 

Atex

ATEX straalketels zijn ontwikkeld voor professioneel intensief gebruik en ATEX gecertificeerd! Deze straalketels worden speciaal getest door een bedrijf (Deckra) voor gebruik in explosiegevaarlijke zones. Je kan deze straalketels dan inzetten voor Zone 2 gasgroep IIA, Temperatuurklasse T3 en voldoet dan ook aan de EPL GC Atex categorie 3.

 

Straalmiddelen

Straalmiddelen zijn onmisbaar bij het gebruik van straalketels. Zonder het gebruik van straalmiddelen kun je deze werkzaamheden niet op een goede manier uitvoeren. Straalmiddelen worden gebruikt bij het verwijderen of reinigen van allerlei bepaalde stoffen en materialen. 

Reglass: Een optimale productie bereiken met gerecycled glas, dat is de basis van ReGlass.
Testra: TESTRA® is een straalmiddel op basis van calciumsilicaat.
GMA garnet: Garnet is een natuurlijk voorkomend mineraal en kan voor zeer veel uiteenlopende toepassingen ingezet worden.
Soda: Geschikt voor zachte reiniging zonder ablatie op het basislichaam.
Glasparels: Glasparels zijn een mineraal, ijzervrij herbruikbaar schuurmiddel, met een breed scala aan toepassingen.

 

Verhuurafdeling

Wist je dat je bij ons naast het aanschaffen ook kunt huren? Dus heb je binnenkort een (spoed) klus en heb je daarvoor een compressor, straalketel & toebehoren nodig? Wij bieden een totaalpakket aan, zodat je direct aan de slag kan. Allerlei soorten en maten IBIX & compressoren. En de daarbij behorende accessoires. 

Heb je vragen? Of specifieke producten nodig om je klus af te kunnen maken? 
Bel ons of vul het onderstaande contactformulier in.