Isolatie

Vanwege de hoge gasprijzen, kiezen steeds meer mensen om (meer) te isoleren. Twijfel je of je woning geïsoleerd is of niet? Kijk dan naar het bouwjaar. Bij woningen die voor 1976 gebouw zijn, is er meestal geen isolatie aangebracht. Tussen bouwjaar 1976 en 1982 zijn veel woningen voorzien van spouw- en dakisolatie. Woningen vanaf 1983 tot ongeveer 1991 hebben allerlei vormen van isolatie. Een tip van de isolatiebedrijven is wel om je spouwmuur na te isoleren en hetzelfde geldt voor het dak. Gezien de kwaliteit een stuk minder goed is dan tegenwoordig!

Er zijn dus verschillende soorten isolaties die je kunt laten uitvoeren. Spouwmuurisolatie, bodemisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. 

Heb je binnenkort een isolatie klus? En heb je daarvoor nog het e.e.a. nodig qua spullen. Of heb je specifieke producten nodig?
Wij hebben meerdere klanten in de isolatie branche. En hebben dus een flink assortiment producten, die wellicht ook voor jou bruikbaar zijn. Bel ons of mail naar info@mouritstools.nl.

Spouwmuurisolatie

Voorkom dat jouw woning onnodig warmte verliest. In de zomer een stuk koeler in de woning, maar in de winter makkelijker warm. Het is betaalbaar en er is geen verbouwing nodig. Je hebt een binnenmuur en een buitenmuur. Daartussen is meestal een lege ruimte van ongeveer 5 tot 7 mm. Door middel van spouwmuurisolatie wordt die lege ruimte opgevuld met waterafstotende isolatie, waardoor er minder warmte naar buiten gaat. 

 

 Vloerisolatie

Vloerisolatie wordt via de kruipruimte gedaan. Er zijn verschillende soorten daarin, waaronder wol, schuim of folie. Dit is afhankelijk van de vloersoort en de kruipruimte. Na het aanbrengen van vloerverwarming, schrikken sommige mensen van hun energie factuur. Er verdwijnt veel warmte naar de kruipruimte. Door de vloer te isoleren, kan je dit tegengaan. Daarnaast zorgt vloerisolatie er ook voor dat jouw energielabel van de woning verbetert. 

 

Bodemisolatie

Een vochtige kruipruimte geeft overlast en veroorzaakt schade. Met bodemisolatie wordt op de grond van de kruipruimte isolatie aangebracht. Dit zijn piepschuim bolletjes. De monteur gaat met de benodigde apparature in de kruipruimte en spuit een dikke laag isolatie op de bodem wat los ligt op de grond. 

Twijfel je aan een bodemisolatie of een vloerisolatie? Dan adviseren isolatiebedrijven vaak het volgende;
Heeft je woning een droge kruipruimte die wat hoger is dan gemiddeld? Kies dan voor een vloerisolatie.
Heb je last van veel vocht in de kruipruimte? Optrekkend vocht of schimmel? Kies dan voor bodemisolatie.

Dakisolatie

De warmte gaat vaak via het dak naar buiten, als u geen dakisolatie heeft. Het isoleren van het dak kan op twee manieren. Namelijk aan de binnenkant of aan de buitenkant. Er wordt als ware een warme deken van isolatiemateriaal over het dak geplaatst. 

Heb je vragen? Of specifieke producten nodig om je klus af te kunnen maken? 
Bel ons of vul het onderstaande contactformulier in.